Birinci Hamur Kâğıt
Selüloz oranı odun oranına göre daha fazladır, yüzeyi düzgün ancak kuşelenmemiştir. Kullanım olanı oldukca fazladır. Örnek verirsek bloknot, küpnot, vs. gibi ürünlerin iç kağıtları kullanılan kağıtlar gösterilebilinir.
İkinci Hamur Kâğıt
Her ne kadar ismi kitap kâğıdı diye anılıyor olsada kullanım olarını eskiye göre bir hayli azalmıştır. Selüloz ve odun oranı birbirine eşittir. Rengi her ne kadar saman kağıdına benzesede baskı kalitesi daha yüksektir. Genelde tek renk kitap basımlarında fiyat avantajı nedeniyle bu kâğıt tercih edilir.
Üçüncü Hamur Kâğıt (Saman Kağıdı)
Bileşiminde odun oranı selüloz oranına göre daha azdır. Düşük maliyete sahiptir fakat kaliteli baskı yapımına uygun değildir.
Kuşe Kâğıt
Ülkemizde en çok kullanılan kağıt türüdür. Parlak ve Mat seçenekleri vardır. Pürüzsüz ve kaygandır. Dergi, Kartvizit, Broşür vs. gibi kaliteli baskılı ürünleri bu kağıt ile üretmek mümkündür.
Amerikan Bristol
Bir yüzü diğer yüzüne göre daha parlaktır, Kuşe kağıtlara göre dayanıklılığı daha yüksektir. bloknot, küpnot, unutmayınız kartı gibi ürünlerin kutuları bu kağıttan üretilmektedir.
Tuale (Fantazi Kağıt)
Yüzeyi kendinden desenlidir. Kartvizit ve Davetiyelerde şık ve modern durmaktadır.